Beroepsopleidingen

Naast de rijopleidingen voor particulieren van verkeersschool Boomsluiter bieden wij ook de mogelijkheid om opleidingen te volgen voor beroepsmatige rijbewijzen. Als taxichauffeur heb je een taxipas nodig en als vrachtwagenchauffeur mag je pas de weg op met rijbewijs C. Ook voor het rijden met een aanhangwagen boven een bepaald gewicht is is een rijbewijs BE of rijbewijs CE nodig. Nascholingscursussen en de code 95 vakbekwaamheid kan bij ons gehaald worden.

grote_vrachtwagen

Taxipas

De taxipas of de chauffeurskaart taxi is onderverdeeld in de volledige en de beperkte chauffeurskaart taxi. Bij de beperkte vorm mag er alleen op vaste routes, vaste tijden en met vaste passagiers gereden worden en mogen er geen financiële handelingen in de taxi verricht worden. De volledige vorm maakt je in staat om alle soorten taxivervoer te verrichten. Verkeersschool Boomsluiter helpt je bij het voorbereiden op je theorie- en praktijkexamen, zodat je snel je chauffeurspas taxi in bezit hebt.

Vrachtwagen rijbewijs

Voor het vrachtwagenrijbewijs ofwel rijbewijs C moet er zowel een praktijk- als theorie examen afgelegd worden. Samen met onze ervaren instructeurs word je voorbereid op het praktijkexamen. Met meer dan 35 jaar ervaring op gebied van verkeersopleidingen is Rijschool Boomsluiter de rijschool voor het behalen van je vrachtwagen rijbewijs. In ons trainingscentrum bieden theorielessen ter voorbereiding op het  theorie examen.

Code 95

  • – Basis Kwalificatie
    De code 95 vakbekwaamheid is een aanduiding op het rijbewijs die achter de voertuigcategorie geplaatst is. Deze is noodzakelijk voor beroepsmatige chauffeurs met een rijbewijs C1, C, D1 of D en dit geldt ook voor beroepschauffeurs met een extra rijbewijs E als aanvulling. Rijschool Boomsluiter biedt nascholingscursussen om deze code 95 te behalen die tevens elke 5 jaar opnieuw behaald moet worden.
  • – Nascholing Code 95
    Om beroepschauffeur te blijven voor een voertuig in de categorie rijbewijs C of D dien je om de 5 jaar 35 uur nascholing te volgen om de code 95 aanduiding op het rijbewijs te behouden. Van deze 35 uur dient 7 uur praktijktraining te zijn en de overige uren mogen bestaan uit theorie en of praktijktraining. Verkeersschool Boomsluiter biedt zowel praktijk- als theorie nascholingscursussen aan voor beroepschauffeurs.

Aanhangwagen rijbewijs BE/CE/DE

Ook voor praktijklessen gericht op het behalen van het aanhanger rijbewijs in de vorm van rijbewijs BE, rijbewijs CE ben je bij Rijschool Boomsluiter op het juiste adres.

Andere opleiding?

Staat de gewenste opleiding er niet bij? Kijk ook eens naar onze andere opleidingen?

Rijopleidingen Theorie

Wil je meer informatie over onze
opleidingen?

Heb je nog vragen over een
opleiding of wil je  meer
informatie ontvangen?
Informatie aanvragen

Een hand waarbij de sleutel aan één vinger hangt

Deze geslaagden gingen je voor...

Bekijk alle geslaagden

Meer weten? Bel ons op: 0182 527 450

Een autosleutel met een rode strik die vastgehouden wordt door een hand