Aanhanger rijbewijs BE

Indien u aan het verkeer wilt deelnemen met een zware aanhangwagen of u wilt bijvoorbeeld met een paardentrailer gaan rijden, dan is het goed om na te gaan of u hiervoor een BE rijbewijs nodig heeft. De voorwaarden voor wanneer een BE rijbewijs noodzakelijk is, zijn vrij complex. Graag staan wij u te woord om samen te bepalen of u een aanhanger rijbewijs nodig heeft om te rijden met de aanhanger die u voor ogen heeft.

E rijbewijs

Sommige mensen hebben het ook wel over het E rijbewijs. Sinds 1984 krijg je niet meer gelijk met je auto rijbewijs een aanhanger rijbewijs (E rijbewijs) erbij. Voorheen kreeg je deze cadeau. Met een B rijbewijs mag een aanhanger trekken met een totaal gewicht van 750 kg. Dit is de auto en aanhanger inclusief het laadvermogen. Dus alles bij elkaar opgeteld mag je met je gewone auto rijbewijs niet meer dan 750 kilo wegen. Wil je bijvoorbeeld een paardentrailer met paard kunnen trekken? Dan is het noodzakelijk om naast je autorijbewijs ook je E rijbewijs (E achter B of BE rijbewijs) te behalen.Aanhanger rijbewijs

Effectieve rijopleiding

Rijschool Boomsluiter is sinds 1979 actief in het opleiden van rijbekwame bestuurders. Zo bieden we onder meer rijlessen aan voor het halen van uw auto rijbewijs in Gouda, scooterrijbewijs en uw e-rijbewijs. Met meer dan 35 jaar ervaring en een aantal ervaren rijinstructeurs is Rijschool Boomsluiter meer dan geschikt voor het behalen van uw aanhanger rijbewijs. Onze effectieve rijopleiding zorgt ervoor dat u in een relatief korte tijd klaar bent voor je rijexamen. Naast deze effectieve aanpak, bieden wij ook voordelige tarieven en pakketten aan, waardoor de kosten voor uw rijbewijs laag blijven. Flexibiliteit is geen onbekend begrip voor ons, u kiest de opleiding die het beste aansluit bij úw rijervaring en wensen. Wilt u graag een dagopleiding, een losse rijles of liever een rijlessenpakket voor uw aanhanger rijbewijs dan is dit uiteraard geen probleem. U bepaalt welke aanpak u het liefste heeft en dan bieden wij u een ervaren instructeur, een betrouwbare auto en aanhangwagen. Onze persoonlijke aanpak zorgt er bovendien ook voor dat de rijlessen worden afgestemd op uw rijervaring, zodat u snel naar uw BE rijbewijs kunt toewerken en daarna kunt gaan rijden met de meest gangbare aanhangers, trailers en caravans.

Aanhanger achter auto of achter vrachtwagen?

Rijschool Boomsluiter biedt u zowel de mogelijkheid voor het behalen van uw aanhanger rijbewijs voor achter een personenauto, als het rijbewijs voor een aanhanger achter een busje of vrachtwagen. Het aanhangwagen rijbewijs voor de personenauto heet ook wel BE rijbewijs. U mag met uw auto een aanhanger trekken van maximaal 750 kilo (lege gewicht + laadvermogen) of een aanhanger van meer dan 750 kilo als de auto en de aanhanger samen niet boven de 3500 kilo (lege gewicht + laadvermogen) komen.

Het aanhangwagen rijbewijs voor achter een vrachtwagen of busje, het CE rijbewijs, geldt voor vrachtauto’s met een gewicht van meer dan 3500 kilo. Lees meer over het CE rijbewijs.

Rijschool Boomsluiter

Ook uw BE rijbewijs halen? Wilt u graag snel op pad kunnen met de aanhangwagen dan is Rijschool Boomsluiter de aangewezen rijschool. Onze jarenlange ervaring biedt u de garantie voor succesvolle rijlessen voor uw aanhanger rijbewijs. Daarnaast staat een fijne relatie hoog in het vaandel en doen we er alles aan om de rijopleiding zo goed mogelijk te laten verlopen. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt natuurlijk ook gerust langs komen op locatie om de gewenste aanpak te bespreken.

 

Direct inschrijven

Wil je meer informatie over onze
opleidingen?

Heb je nog vragen over een
opleiding of wil je  meer
informatie ontvangen?
Informatie aanvragen

Een hand waarbij de sleutel aan één vinger hangt

Deze geslaagden gingen je voor...

Bekijk alle geslaagden

Meer weten? Bel ons op: 0182 527 450

Een autosleutel met een rode strik die vastgehouden wordt door een hand