Om praktijkexamen af te mogen leggen bij het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) moet je eerst laten zien dat je voldoende kennis hebt van de regels in het verkeer. We helpen je daar graag bij! Maar wat zijn nou de totale kosten van het behalen van je auto theorie examen? Wij zetten de theorie examen kosten voor je op een rijtje.

Theorie examen kosten

Een auto theorie examen kun je doen bij het CBR. De kosten voor het auto CBR auto theorie examen bedragen €37. Via de website van het CBR kun je gemakkelijk een auto theorie examen aanvragen. Je kan via je DigiD inloggen een aanvraagformulier indienen. Deze dien je direct te betalen met iDeal.

Daarnaast kan je er ook voor kiezen om het examen af te nemen met extra tijd. Dit is voor veel mensen een fijne optie wanneer zij bijvoorbeeld dyslexie hebben of wanneer zij een aantal keer zijn gezakt doordat ze te weinig tijd hadden.

  • De kosten voor een auto theorie examen met extra tijd bedragen €49. Dit bedrag is opgebouwd uit de standaard kosten van €37 en de toeslag bij extra tijd van €12.
  • De toeslag voor het theorie-examen in het Engels bedraagt €5,50.
  • De toeslag voor het weekend/avondtarief bedraagt €5.
  • Ook is het mogelijk een examen met tolk en individueel begeleid theorie-examen af te nemen; hiervoor bedragen de kosten €95.

Met een dyslexieverklaring kan je geld terug vragen bij het CBR. Binnen 14 dagen na je examen krijg je het bedrag aan toeslag terug van €12. Voor degene die het theorie examen perse alleen willen doen zullen een bedrag van €58 moeten betalen voor hun examen.

Restitutie wanneer je je theorie-examen hebt gemist

Heb je je examen niet kunnen doen? Bij bijzondere omstandigheden kun je het examengeld – met aftrek van de administratiekosten – terugvragen. Restitutie is mogelijk in een van onderstaande situaties:

  • wanneer je door medische redenen niet in staat bent om examen te doen. Je dient hiervan een bewijsstuk mee te sturen met het restitutieformulier. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een verklaring van een arts.
  • Als je door het overlijden van een naast familielid niet in staat bent om het CBR theorie-examen af te leggen. Je dient hiervan een bewijsstuk mee te sturen met het restitutieformulier. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een overlijdensadvertentie of een rouwkaart.
  • Als je als militair op korte termijn wordt uitgezonden. Je dient hiervan een bewijsstuk mee te sturen met het restitutieformulier. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kopie van je oproep voor detachering of een verklaring van je commandant.
  • Bij de geboorte van je kind op de dag vóór het examen of de dag van het examen. Je moet een bewijsstuk meesturen. Bijvoorbeeld een kopie van het geboortekaartje.

 

Auto theorie examen oefenen

Voordat je gaat deelnemen aan je auto theorie examen is het handig om eerst te oefenen met een aantal examens. Er staat veel theorie online maar we raden wel aan om theorieles te nemen bij Rijschool Boomsluiter. Het komt vaak voor dat mensen zelf via internet gaan leren en daardoor het theorie-examen niet halen. Dit is zonde van je geld maar ook zonde van je tijd, aangezien het de laatste tijd erg druk is. en de wachtrij voor het theorie examen flink lang kan zijn.

Haal je rijbewijs bij Rijschool Boomsluiter

Andere opleiding?

Staat de gewenste opleiding er niet bij? Kijk ook eens naar onze andere opleidingen?

Beroepsopleiding Theorie

Wil je meer informatie over onze
opleidingen?

Heb je nog vragen over een
opleiding of wil je  meer
informatie ontvangen?
Informatie aanvragen

Deze geslaagden gingen je voor...

Bekijk alle geslaagden

Meer weten? Bel ons op: 0182 527 450