Theorie

Bij Rijschool Boomsluiter in Gouda kun je niet alleen terecht voor praktijklessen voor diverse rijbewijzen, maar ook met theorielessen kunnen we je van dienst zijn. Om praktijkexamen af te mogen leggen bij het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) moet je eerst laten zien dat je voldoende kennis hebt van de regels in het verkeer. We helpen je daar graag bij. Schrijf je direct in voor de theoriecursussen, of lees hieronder meer over je theorie rijbewijs halen bij Rijschool Boomsluiter.

Theorie

Auto theorie

Het behalen van je theoriebewijs voor de auto kan soms een hele opgave zijn. Veel kandidaten maken voor het eerst kennis met voorrangsregels, technische details van de auto en risicovolle situaties. Om dan alle regels zelf te leren kan moeilijk zijn. Rijschool Boomsluiter helpt je daarom graag bij het behalen van je theorie rijbewijs voor de auto!

Motorrijbewijs

Net als bij een auto rijbewijs moet er voor een motor rijbewijs allereerst voldaan worden aan de theoretische kennis. Waar er door het CBR bij de auto theorie vooral gefocust wordt op de basisregels, gaat het bij de theorie voor het motorrijbewijs vooral om voertuigbeheersing. Denk dan bijvoorbeeld aan de plaats op de weg, gedrag in files en het gebruik van de remmen. Rijschool Boomsluiter helpt je graag verder bij het behalen van je theorie voor het motorrijbewijs.

Code 95 basiskwalificatie

Beroepschauffeurs die hun rijbewijs C of D willen halen krijgen naast hun rijlessen ook theorie- en praktijkvakken die ze moeten volgen om hun bekwaamheid te verbeteren en te bewijzen. Wanneer dit gelukt is dan krijg je als chauffeur het bewijs van vakbekwaamheid een code 95 basiskwalificatie.

Code 95 nascholing

Als beroepschauffeur is het nodig om regelmatig je kennis op te schroeven om veilig te kunnen blijven rijden met een vrachtwagen. Iedere vijf jaar moet je daarom 35 uur nascholing volgen om de code 95 aanduiding op het rijbewijs te behalen. Van deze 35 uur mag 28 uur bestaan uit theorie opleidingen, de overige 7 uur moet praktijk zijn. Rijschool Boomsluiter biedt zowel praktijk- als theorie cursussen aan voor C en D rijbewijzen om zo te voldoen aan de nascholing voor je code 95 kwalificatie.

Andere opleiding?

Staat de gewenste opleiding er niet bij? Kijk ook eens naar onze andere opleidingen?

Beroepsopleiding Rijopleidingen

Wil je meer informatie over onze
opleidingen?

Heb je nog vragen over een
opleiding of wil je  meer
informatie ontvangen?
Informatie aanvragen

Deze geslaagden gingen je voor...

Bekijk alle geslaagden

Meer weten? Bel ons op: 0182 527 450