Aanhangwagen rijbewijs BE / CE

Wanneer je veilig de weg op wilt gaan met een grotere of zwaardere aanhanger dan is rijbewijs E nodig. Met het rijbewijs B en rijbewijs C is het namelijk beperkt toegestaan om aanhangwagens te trekken. Indien gewichtsgrenzen worden overschreden dan dient er een BE rijbewijs of CE rijbewijs behaald te worden. Voor al deze soorten rijbewijzen is Rijschool Boomsluiter het juiste adres. Met meer dan 35 jaar ervaring en ervaren rijinstructeurs ben jij verzekerd van kwaliteitslessen.

rijbewijs halenWanneer heb ik een BE aanhanger rijbewijs nodig?

Als je een rijbewijs B hebt (autorijbewijs), mag je met een aanhanger rijden van maximaal 750 kilo. Het gewicht van de aanhanger wordt als volgt berekend: lege gewicht + laadvermogen. Als de aanhanger en de auto samen niet boven de 3.500 kilo wegen, mag de aanhangwagen meer wegen dan 750 kilo. Wanneer je boven dit gewicht komt met je aanhanger, moet je een rijbewijs BE of rijbewijs CE hebben. Met rijbewijs BE mag je met de auto een aanhangwagen trekken van maximaal 3.500 kilo. Om nog meer gewicht te mogen trekken heb je een rijbewijs CE nodig. Bij Rijschool Boomsluiter is het mogelijk om zowel rijbewijs BE als rijbewijs CE te halen.

Doelgericht lessen met aanhanger

Sinds 1979 is Rijschool Boomsluiter actief in het opleiden van mensen tot bekwame verkeersdeelnemers. Zo heeft Rijschool Boomsluiter al heel wat mensen aan het auto rijbewijs geholpen. Ook op het gebied van het aanhangwagen rijbewijs is dit geen probleem. Onze rijlessen worden verzorgd door ervaren instructeurs die je alles zullen leren met betrekking tot het besturen van een auto met aanhanger (BE rijbewijs) of vrachtwagen met aanhanger (CE rijbewijs). Jij kiest hoe je het liefst wilt lessen en vertelt wat je al kunt en vervolgens zullen de lessen worden afgestemd op jouw rijniveau. Zo helpen onze rijinstructeurs je stap voor stap je rijvaardigheid te verbeteren en zorgen ze ervoor dat je helemaal klaar bent om het rijexamen af te leggen. Naast de doelgerichte aanpak voor je rijexamen, word je uiteraard begeleid en geholpen om een zelfstandige en onafhankelijke bestuurder te worden. Je kiest zelf of je liever een losse les, een dagopleiding of een aantal rijlessen in de vorm van een pakket. Vervolgens ben je verzekerd van een persoonlijke aanpak van een van onze rijinstructeurs die jou in staat maakt om het rijexamen met succes af te ronden.

Wat zijn de eisen voor het behalen van het BE aanhanger rijbewijs?

Hoewel een theorie-examen niet verplicht is voor het halen van je BE aanhanger rijbewijs, moet je wel voldoen aan de volgende eisen:

  • Minimaal 18 jaar oud zijn;
  • In het bezit zijn van een rijbewijs B;
  • Een praktijkexamen afleggen voor het rijden met een aanhanger.

 

Wat kost het behalen van je BE rijbewijs?

Hoewel de uiteindelijke kosten van het behalen van een variëren per individu, zijn er wel gemeenschappelijke kostenposten bij het behalen van je BE aanhanger rijbewijs. Deze kosten zijn onder te verdelen in een aantal onderdelen: de kosten voor de rijlessen, een Gezondheidsverklaring en het praktijkexamen. Om jouw persoonlijke lespakket samen te stellen adviseren wij een proefles aan te vragen. Zo kan een van onze instructeurs een nauwkeurige schatting maken van het benodigde aantal lessen, en een plan opstellen waarbij jij je uiteindelijke doel behaalt: het halen van je rijbewijs.

Rijschool Boomsluiter

Met onze brede kennis en tientallen jaren ervaring op het gebied van rijopleidingen, theorieopleidingen en beroepsopleidingen ben je verzekerd van een doelgerichte aanpak die jou in staat stelt om veilig en verantwoord de weg op te gaan. Daarnaast willen wij ook graag dat de lessen zo fijn mogelijk verlopen en daarom kiezen we voor een flexibele aanpak waar de lessen worden afgestemd op de bestuurder. Daarnaast bieden wij ook theorielessen aan om iedereen te helpen die hier behoefte aan heeft. Ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op of kom een keer langs op onze Rijschool in Gouda om de mogelijkheden te bespreken.

 

Kauan Koot
Kauan Koot
2022-12-15
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
In 1x geslaagd. Gezellige en zeer beleefde rij instructeurs. Complimenten, zeer tevreden!
Ronald Hoeven Van Der
Ronald Hoeven Van Der
2021-10-12
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Bedankt voor de (levens) lessen
Robert Wildemans
Robert Wildemans
2020-07-21
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Duidelijk verhaal
Ankie de Wit
Ankie de Wit
2020-05-27
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Zeer fijne rijschool waar ze echt de tijd voor je nemen! Feedback word juist op een opbouwende manier gegeven, in plaats van afkraken. Fouten maken mag (binnen de kaders natuurlijk).
Direct inschrijven!

Wil je meer informatie over onze
opleidingen?

Heb je nog vragen over een
opleiding of wil je  meer
informatie ontvangen?
Informatie aanvragen

Een hand waarbij de sleutel aan één vinger hangt

Deze geslaagden gingen je voor...

Bekijk alle geslaagden

Meer weten? Bel ons op: 0182 527 450

Een autosleutel met een rode strik die vastgehouden wordt door een hand