Behaal je vrachtwagen rijbewijs

Om een vrachtwagen te besturen, heeft u een vrachtwagenrijbewijs (groot rijbewijs) nodig. Voor zwaardere vrachtwagens is dat rijbewijs C. Voor lichtere types is rijbewijs C1 voldoende. Wil jij ook jouw vrachtwagen rijbewijs halen? Neem dan vandaag nog contact op met Rijschool Boomsluiter en Stap veilig achter het stuur van een vrachtwagen of grote camper met het felbegeerde rijbewijs C op zak!

Minimumleeftijd voor rijexamen vrachtwagenrijbewijs

Om rijexamen te doen voor C en CE moet u minimaal 21 jaar zijn. Als u uw rijbewijs C in combinatie met uw vakbekwaamheid (code 95) haalt, dan kunt u examen doen vanaf 18 jaar. Voor de nieuwe rijbewijscategorieën C1 en C1E kunt u examen doen vanaf 18 jaar. U mag vanaf uw 17e rijlessen volgen voor zowel het rijbewijs C als C1. Als voorwaarde hiervoor geldt dat u een opleiding volgt tot beroepschauffeur in het goederenvervoer over de weg.

Focus op resultaat voor het halen van de soorten groot rijbewijzen

Om een vrachtwagen of grotere camper te mogen besturen, die je in het bezit van een een vrachtwagenrijbewijs te zijn. Voor zwaardere vrachtwagens is dat rijbewijs C. Voor lichtere types is rijbewijs C1 voldoende.

  • C-rijbewijs: voor chauffeurs van vrachtwagens met een gewicht van meer dan 3.500 kilo.
  • C1-rijbewijs: voor chauffeurs van vrachtwagens en campers tussen 3.500 kilo en 7.500 kilo.

 

Beide soorten rijbewijzen worden bij Rijschool Boomsluiter aangeboden door gecertificeerde rijinstructeurs, gericht op resultaat om jou zo snel mogelijk te laten slagen en je op te leiden tot een bekwame bestuurder.

Bij Rijschool Boomsluiter kun je als professionele chauffeur alles vinden wat je nodig hebt om succesvol de weg op te gaan! Om te voldoen aan de eisen van de code 95 basis vakbekwaamheid, bieden wij praktijk- en theoriecursussen aan die perfect zijn afgestemd op jouw behoeften. Of je nu op zoek bent naar een volledig vrachtwagenrijbewijs of alleen theorielessen voor een ander type vervoer, wij hebben alles in huis om je te helpen slagen. Onze cursussen zijn zowel online als op locatie in Gouda beschikbaar, zodat je altijd en overal kunt oefenen en leren. Klaar om de volgende stap in je carrière als chauffeur te zetten? Neem vandaag nog contact met ons op!

Voorwaarden voor het behalen van je Vrachtwagen rijbewijs C

Om in Nederland een vrachtwagenrijbewijs (rijbewijs C) te verkrijgen, moeten aan de onderstaande voorwaarden worden voldaan:

  • Je moet een gezondheidsverklaring overleggen voordat je een vrachtwagenrijbewijs kan behalen.
  • Je moet slagen voor het theorie-examen van het C-rijbewijs. Dit examen test je kennis van de verkeersregels en verkeerssituaties die specifiek zijn voor het besturen van een vrachtwagen. Je mag het praktijkexamen Vrachtauto C doen, zodra je het theorie-examen RVM1-C hebt gehaald.
  • Je moet slagen voor het praktijkexamen voor het C-rijbewijs. Tijdens dit examen moet je jouw vaardigheden laten zien in het besturen van een vrachtwagen, inclusief het manoeuvreren, het nemen van bochten en het veilig rijden op de weg.

Kijk voor meer informatie over het rijbewijs en code 95 op de website van de RDW.

Rijschool Boomsluiter

Ben je klaar om de weg op te gaan met een vrachtwagen? Dan ben je bij Rijschool Boomsluiter aan het juiste adres! Wij bieden een complete opleiding aan om jouw rijbewijs C en rijbewijs E te behalen. Bij ons kun je snel starten met jouw rijopleiding en ons doel is om jou zo snel en veilig mogelijk op weg te helpen. Onze uitgebreide en complete pakketten stellen je in staat om zowel het praktijkexamen als het theorie-examen én de code 95 vakbekwaamheid te behalen. Wil je meer informatie over onze mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op via telefoon of e-mail. Of kom gezellig bij ons langs in Gouda voor een kopje koffie en bespreek alle mogelijkheden met ons!

 

Kauan Koot
Kauan Koot
2022-12-15
In 1x geslaagd. Gezellige en zeer beleefde rij instructeurs. Complimenten, zeer tevreden!
Ronald Hoeven Van Der
Ronald Hoeven Van Der
2021-10-12
Bedankt voor de (levens) lessen
Robert Wildemans
Robert Wildemans
2020-07-21
Duidelijk verhaal
Ankie de Wit
Ankie de Wit
2020-05-27
Zeer fijne rijschool waar ze echt de tijd voor je nemen! Feedback word juist op een opbouwende manier gegeven, in plaats van afkraken. Fouten maken mag (binnen de kaders natuurlijk).

 

Direct een proefles aanvragen?

Bij Rijschool Boomsluiter streven wij ernaar om veilige deelnemers in het verkeer af te leveren. Daarom adviseren wij om een proefles aan te vragen waarna een van onze ervaren rijinstructeurs een persoonlijk lessenpakket aanbeveelt. Op die manier ga jij met een zeker gevoel je rijexamen in en is de kans van slagen voor je autorijbewijs veel groter.

  • DD slash MM slash JJJJ

Klantenbeoordelingen

Direct inschrijven!

Wil je meer informatie over onze
opleidingen?

Heb je nog vragen over een
opleiding of wil je  meer
informatie ontvangen?
Informatie aanvragen

Deze geslaagden gingen je voor...

Bekijk alle geslaagden

Meer weten? Bel ons op: 0182 527 450