Het halen van je rijbewijs kan voor sommige mensen een behoorlijk obstakel zijn. Denk bijvoorbeeld aan het leren voor je theorie-examen. Of het sparen voor het volgen van rijlessen. Maar ook het afrijden zelf kan voor de nodige spanning zorgen. Tijdens je rijexamen word je beoordeeld op verschillende punten. Onderdeel hiervan zijn de bijzondere verrichtingen. De tussentijdse toets biedt hier een oplossing voor. We leggen je graag uit hoe de tussentijdse toets je kan helpen.

Wat is de tussentijdse toets?

De tussentijdse toets kun je zien als een soort van generale repetitie voordat je aan het echte werk begint. Gedurende dit toetsmoment ga je alles doen wat je op je echte rijexamen ook doet. Je gaat dus de regionale wegen en de snelwegen op. Daarnaast voer je ook al bijzondere verrichtingen uit. De tussentijdse toets neem je ook af bij het CBR. Dezelfde instantie als waar je je praktijkexamen zal doen. De ‘TT’ duurt tot slot ook even lang als het rijexamen. Hierdoor kun je dus al goed wennen aan hoe het voelt om af te rijden.

Voordelen tussentijdse toets

Zoals je na de tekst hierboven al kunt raden, heeft de tussentijdse toets veel voordelen. Zo kun je alvast proeven aan het gevoel van examen doen. Daarnaast maak je ook alvast kennis met een examinator van het CBR. Dat is prettig, zodat je weet hoe zij beoordelen tijdens je examen. Verder is het oefenexamen het ideale moment om je eigen vaardigheden in de praktijk te brengen. Je krijgt een beoordeling van de examinator. Hiermee weet je precies waar je in de komende rijlessen moet gaan werken. Er is echter nog een groter voordeel van de tussentijdse toets. Wanneer je de bijzondere verrichtingen goed uitvoert krijg je vrijstelling voor het rijexamen. Dat betekent dat je geen fouten maakt en ze veilig uitvoert. Je hoeft dan de bijzondere verrichtingen niet meer te doen tijdens het praktijkexamen.

Wat zijn de kosten van een toets?

Helaas, net zoals alles rondom je rijbewijs, zijn er kosten aan de tussentijdse toets verbonden. Bij het CBR betaal je €120 voor het afleggen van dit toetsmoment. Als je bij Rijschool Boomsluiter rijlessen volgt, dan kunnen wij ook de tussentijdse toets voor je aanvragen. Of je de toets wilt doen hangt dus voornamelijk van jezelf af. Wegen de extra kosten op tegen het eventuele voordeel wat je behaalt? Als je hier ja op kunt zeggen zijn de kosten te verantwoorden. Je leest meer over de kosten rijbewijs op onze andere pagina.

Rijlessen bij Rijschool Boomsluiter

Maar voor het zover is zal je eerst nog wel de nodige rijlessen moeten volgen. Bij Rijschool Boomsluiter hebben we ervaring met veel verschillende voertuigen en soorten rijlessen. Zo kun je bij ons terecht voor autorijlessen, motorrijlessen en rijlessen voor een aanhanger.

Wil je meer informatie over onze
opleidingen?

Heb je nog vragen over een
opleiding of wil je  meer
informatie ontvangen?
Informatie aanvragen

Deze geslaagden gingen je voor...

Bekijk alle geslaagden

Meer weten? Bel ons op: 0182 527 450