Code 95 Nascholing

Wanneer je beroepsmatig rijdt in een vrachtwagen of een bus dan dien je naast je rijbewijs C en of D ook te beschikken over een code 95 kwalificatie. Dit is een aanduiding op het rijbewijs dat achter de voertuigcategorie geplaatst is op het rijbewijs. Wanneer je in het bezit bent van een rijbewijs C1, C, D1 of D en beroepschauffeur bent dan is dit wettelijk verplicht.  Uitzonderingen daargelaten, deze kunt u vinden op www.ilent.nl. Rijschool Boomsluiter biedt de mogelijkheden om deze code 95 aantekening te behalen of te verlengen, aangezien deze vakbekwaamheid elke 5 jaar opnieuw behaald dient te worden.

Praktijk & theoriecursussen

Elke chauffeur die binnen Europa beroepsmatig rijdt is volgens de wet verplicht om te voldoen aan de richtlijn vakbekwaamheid. Na 5 jaar is de code 95 niet meer geldig  en dient er opnieuw 35 uur nascholing gevolgd te worden. Deze nascholing kan bestaan uit theoriecursussen en of praktijkcursussen, waarbij de chauffeur zelf mag kiezen welke cursus die kiest. Echter geldt wel dat minimaal 7 uur dient te bestaan uit praktijktraining. De overige uren mogen bestaan uit praktijk en of theorietraining. Rijschool Boomsluiter is sinds 1979 actief op het gebied van rijlessen, maar ook beroepsmatige lessen en cursussen behoren tot ons aanbod. Zo ben je verzekerd van kwalitatief gecertificeerde cursussen. Rijschool Boomsluiter is in staat om het gehele nascholingstraject voor je te verzorgen. Zo bieden wij praktijkcursussen aan en theoriecursussen waar je uit kunt kiezen, deze cursussen duren in overleg een 1/2 of hele dag..

Rijschool Boomsluiter

Met hulp van Rijschool Boomsluiter ben je in staat om volledig aan de periodieke eisen te voldoen van het code 95 vakbekwaamheid. Je kunt kiezen uit onze praktijkcursussen en theoriecursussen die voor jou het meest interessant zijn. Het maakt niet uit welke nascholingscursus je kiest, zolang minimaal 7 uur bestaat uit praktijktraining. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken om je code 95 basiskwalificatie te behalen of te verlengen of kom langs op de hoofdlocatie in Gouda voor een kop koffie.

Direct inschrijven!

Wil je meer informatie over onze
opleidingen?

Heb je nog vragen over een
opleiding of wil je  meer
informatie ontvangen?
Informatie aanvragen

Deze geslaagden gingen je voor...

Bekijk alle geslaagden

Meer weten? Bel ons op: 0182 527 450