Wat kost een autorijbewijs?

Wanneer je je autorijbewijs gaat halen heb je jezelf vast de volgende vraag gesteld: ‘Wat kost een rijbewijs?’. Daarover vertellen we je graag meer. Want dat is niet zo simpel uit te leggen. De kosten voor een rijbewijs zijn namelijk van veel dingen afhankelijk en dat resulteert erin dat de prijs van een rijbewijs voor iedereen weer anders is. De kosten van een autorijbewijs bestaan uit een aantal verschillende onderdelen:

  1. Het theorie-examen en eventueel lesmateriaal;
  2. Het volgen van rijlessen;
  3. Het praktijkexamen bij het CBR;
  4. De kosten voor het aanvragen van een rijbewijs.

De kosten van de examens bij het CBR staan vast. Voor 2022 zijn de tarieven als volgt vastgesteld. De kosten theorie examen auto in 2022 zijn bij het CBR vastgesteld op een vaste prijs van € 37,00 per theorie-examen. Het praktijkexamen kost €122,50. Voor mensen met faalangst is er de mogelijkheid om voor €172 een speciaal faalangst examen te kiezen. Dan zijn er daarnaast nog de kosten van de rijlessen zelf. In veel gevallen kun je als leerling kiezen om per les te betalen of juist voor een pakket waarbij een praktijkexamen zit inbegrepen. Bij Rijschool Boomsluiter bieden we allebei deze opties aan. Tot slot moeten nog kosten aan de gemeente betaald worden voor het aanvragen van het rijbewijs zelf, deze kosten variëren per gemeente.

Overige kosten autorijbewijs

Naast alle standaard kosten voor het behalen van je rijbewijs zijn er ook nog aanvullende situaties waarin je extra kosten kwijt kunst zijn. We sommen er een aantal voor je op:

  • Toeslag theorie-examen in het Engels: €5,50
  • Toeslag theorie-examen in de avond/het weekend: €5
  • Toeslag theorie-examen extra tijd: €12
  • Toeslag theorie-examen individueel doen: €58
  • Toeslag spoedafhandeling aanvraag: €23,10
  • Tussentijdse toets: €120 á €123

Al met al zijn de kosten voor een rijbewijs dus erg variërend en niet eenvoudig te benoemen. Je doet er dus goed aan om voldoende te sparen voor jouw rijbewijs zodat je niet halverwege hoeft te stoppen.

Rijbewijs halen bij Rijschool Boomsluiter

Wat kost een rijbewijs? Zo simpel is het dus niet om die vraag te beantwoorden blijkt nu, omdat er veel factoren zijn die de kosten van je rijbewijs bepalen. Bij Rijschool Boomsluiter bieden we aantrekkelijke pakketten aan tegen gunstige prijzen. Deze pakketten bestaan uit een aantal lessen in combinatie met praktijkexamen. Bekijk onze mogelijkheden:

Alle prijzen voor toetsen en examens uit dit artikel komen van de site van het CBR.

Alles weten over de kosten voor je motorrijbewijs? Lees hier meer!
Alles weten over de kosten voor je scooterrijbewijs? Lees hier meer!

Rijlessen in Gouda en omgeving

Naast onze autorijschool in Gouda heeft Rijschool Boomsluiter zich ook langzaam uitgebreid in de regio van Gouda. Voor autorijlessen kan je ook terecht in Bodegraven, Waddinxveen, Stolwijk, Zevenhuizen en overige plaatsen rondom Gouda. Neem gerust contact met ons op door te bellen of te mailen om zodoende de mogelijkheden te bespreken of bespreek het tijdens een kopje koffie op onze locatie in Gouda.

Proefles aanvragen

Wil je meer informatie over onze
opleidingen?

Heb je nog vragen over een
opleiding of wil je  meer
informatie ontvangen?
Informatie aanvragen

Deze geslaagden gingen je voor...

Bekijk alle geslaagden

Meer weten? Bel ons op: 0182 527 450