Wat kost een scooter rijbewijs?

Wil je genieten van de vrijheid en flexibiliteit van het rijden op een scooter? Dan is het behalen van een scooterrijbewijs de eerste stap die je moet nemen. Met een scooterrijbewijs op zak kun je veilig en legaal op een scooter de weg op en genieten van de voordelen van dit handige vervoermiddel. Voordat je enthousiast op zoek gaat naar je droom-scooter, is het belangrijk om te weten wat de kosten zijn van het behalen van een scooterrijbewijs. Rijschool Boomsluiter legt je de verschillende kostenposten voor, zodat je een goed beeld krijgt van wat je kunt verwachten.

Kosten theoriecursus scooter: de basis voor een veilige rit

Voordat je daadwerkelijk kunt starten met praktijklessen en het behalen van je scooterrijbewijs, moet je eerst de benodigde theoretische kennis opdoen. Dit houdt in dat je een theorie-examen moet afleggen. Het theorie-examen test je kennis van verkeersregels, verkeersinzicht en verkeersborden. Om je goed voor te bereiden op het examen, kun je ervoor kiezen om een theoriecursus te volgen.

  • De kosten voor een theorie-examen bedragen €37, en met extra tijd €49.

 

Scooter praktijklessen: leren rijden als een professional

Na het behalen van je theorie-examen is het tijd om praktijkervaring op te doen. Praktijklessen zijn essentieel om vertrouwd te raken met het besturen van een scooter en de verkeerssituaties waar je mee te maken krijgt. Het aantal praktijklessen dat je nodig hebt, kan variëren afhankelijk van je eigen vaardigheden en ervaring. Echter ben je bij een scooterrijbewijs meestal met een paar uurtjes helemaal klaargestoomd om de weg op te gaan. De kosten voor scooter rijlessen zullen dus een stuk lager liggen.

Scooter praktijkexamen: laat zien wat je kan

Als je voldoende vertrouwen hebt opgebouwd tijdens de praktijklessen, is het tijd om het praktijkexamen af te leggen. Tijdens het praktijkexamen laat je zien dat je veilig en zelfstandig kunt rijden op een scooter. Het examen wordt afgenomen door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) en omvat verschillende rijtaken, zoals het uitvoeren van bijzondere verrichtingen en het deelnemen aan het verkeer.

  • De kosten voor een praktijk-examen bedragen €127.

 

Tot slot moet je het rijbewijs aanvragen bij de gemeente; gemiddeld kost je rijbewijs bij de gemeente in 2022 € 41,60.

Met een relatief lage investering kan je genieten van de voordelen van scooter rijden en de vrijheid om snel en efficiënt door het verkeer te bewegen. Dus, als je klaar bent om de wereld op twee wielen te verkennen, aarzel dan niet en zet de eerste stap naar het behalen van je scooterrijbewijs.

Scooterrijbewijs halen bij Rijschool Boomsluiter

Als je droomt van de vrijheid van het scooterrijden, dan is het halen van je scooterrijbewijs natuurlijk een must. Bij Verkeersschool Boomsluiter ben je aan het juiste adres voor het behalen van het rijbewijs. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of om een proefles op de scooter aan te vragen. Zo kun je uitvinden of de scooter iets voor jou is en kun je kennismaken met Rijschool Boomsluiter, de rijinstructeur en onze manier van motorrijles geven. Succes! 

Pakket scooterrijbewijs
5 uur rijles inclusief praktijkexamen
€ 435
Theorieboeken€ 45
Internet theoriecursus€ 50
Theorie examen€ 41
Praktijkles 60 minuten€ 50
Praktijkexamen€ 220

Klantenbeoordelingen

 

Proefles aanvragen

Wil je meer informatie over onze
opleidingen?

Heb je nog vragen over een
opleiding of wil je  meer
informatie ontvangen?
Informatie aanvragen

Deze geslaagden gingen je voor...

Bekijk alle geslaagden

Meer weten? Bel ons op: 0182 527 450