Wat kost een scooter rijbewijs?

Wil je genieten van de vrijheid en flexibiliteit van het rijden op een scooter? Dan is het behalen van een scooterrijbewijs de eerste stap die je moet nemen. Met een scooterrijbewijs op zak kun je veilig en legaal op een scooter de weg op en genieten van de voordelen van dit handige vervoermiddel. Voordat je enthousiast op zoek gaat naar je droom-scooter, is het belangrijk om te weten wat de kosten zijn van het behalen van een scooterrijbewijs. Rijschool Boomsluiter legt je de verschillende kostenposten voor, zodat je een goed beeld krijgt van wat je kunt verwachten.

Je kunt echter wel rekening houden met een bepaalde prijs! Het behalen van je scooter rijbewijs kost namelijk ongeveer tussen de € 300 en € 500 euro. Dit is echter sterk afhankelijk van hoe snel je het scooterrijden oppakt. Het kan dus zijn dat je meer of juist minder kwijt bent, maar als je rekening houdt met dit bedrag, zit je waarschijnlijk wel goed.

Kosten theoriecursus scooter: de basis voor een veilige rit

Voordat je daadwerkelijk kunt starten met praktijklessen en het behalen van je scooterrijbewijs, moet je eerst de benodigde theoretische kennis opdoen. Dit houdt in dat je een theorie-examen moet afleggen. Het theorie-examen test je kennis van verkeersregels, verkeersinzicht en verkeersborden. Om je goed voor te bereiden op het examen, kun je ervoor kiezen om een theoriecursus te volgen.

    • De kosten voor een theorie-examen bij het CBR bedragen €41.
    • De kosten van een theorie-examen bij het CBR met extra tijd bedragen €53,35 (als je een dyslexieverklaring hebt, kun je de toeslag van €12,35 binnen 14 dagen na je examen terugvragen).
    • De kosten van een theorie-examen bij het CBR met individuelen begeleiding bedragen €99,00, ook kost een theorie-examen met een tolk €99,00.

Scooter praktijklessen: leren rijden als een professional

Na het behalen van je theorie-examen is het tijd om praktijkervaring op te doen. Praktijklessen zijn essentieel om vertrouwd te raken met het besturen van een scooter en de verkeerssituaties waar je mee te maken krijgt. Het aantal praktijklessen dat je nodig hebt, kan variëren afhankelijk van je eigen vaardigheden en ervaring. Echter ben je bij een scooterrijbewijs meestal met een paar uurtjes helemaal klaargestoomd om de weg op te gaan. De kosten voor scooter rijlessen zullen dus een stuk lager liggen.

Scooter praktijkexamen: laat zien wat je kan

Als je voldoende vertrouwen hebt opgebouwd tijdens de praktijklessen, is het tijd om het praktijkexamen af te leggen. Tijdens het praktijkexamen laat je zien dat je veilig en zelfstandig kunt rijden op een scooter. Het examen wordt afgenomen door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) en omvat verschillende rijtaken, zoals het uitvoeren van bijzondere verrichtingen en het deelnemen aan het verkeer.

  • De kosten voor een praktijk-examen bij het CBR bedragen €130 (daarnaast brengt je rijschool administratiekosten in rekening).

 

Tot slot moet je het rijbewijs aanvragen bij de gemeente; gemiddeld kost je rijbewijs bij de gemeente in 2024 € 44,65. Wil je met spoed je rijbewijs aanvragen? Dan wordt er € 34,10 extra in rekening gebracht. 

Met een relatief lage investering kan je genieten van de voordelen van scooter rijden en de vrijheid om snel en efficiënt door het verkeer te bewegen. Dus, als je klaar bent om de wereld op twee wielen te verkennen, aarzel dan niet en zet de eerste stap naar het behalen van je scooterrijbewijs.

Prijzen scooterrijbewijs halen bij Rijschool Boomsluiter

Theorieboeken€ 45
Internet theoriecursus€ 50
Praktijkles 60 minuten€ 55
Praktijkexamen€ 235
Pakket scooterrijbewijs
5 uur rijles inclusief praktijkexamen
€ 465

Scooterrijbewijs halen bij Rijschool Boomsluiter

Als je droomt van de vrijheid van het scooterrijden, dan is het halen van je scooterrijbewijs natuurlijk een must. Bij Verkeersschool Boomsluiter ben je aan het juiste adres voor het behalen van het rijbewijs. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of om een proefles op de scooter aan te vragen. Zo kun je uitvinden of de scooter iets voor jou is en kun je kennismaken met Rijschool Boomsluiter, de rijinstructeur en onze manier van motorrijles geven. Succes! 

Kauan Koot
Kauan Koot
2022-12-15
In 1x geslaagd. Gezellige en zeer beleefde rij instructeurs. Complimenten, zeer tevreden!
Ronald Hoeven Van Der
Ronald Hoeven Van Der
2021-10-12
Bedankt voor de (levens) lessen
Robert Wildemans
Robert Wildemans
2020-07-21
Duidelijk verhaal
Ankie de Wit
Ankie de Wit
2020-05-27
Zeer fijne rijschool waar ze echt de tijd voor je nemen! Feedback word juist op een opbouwende manier gegeven, in plaats van afkraken. Fouten maken mag (binnen de kaders natuurlijk).
Proefles aanvragen

Wil je meer informatie over onze
opleidingen?

Heb je nog vragen over een
opleiding of wil je  meer
informatie ontvangen?
Informatie aanvragen

Deze geslaagden gingen je voor...

Bekijk alle geslaagden

Meer weten? Bel ons op: 0182 527 450