Wat kost een motorrijbewijs?

Ben je van plan om je motorrijbewijs te halen, maar vraag je je af hoeveel het gaat kosten? Dat begrijpen wij als geen ander. Bij Rijschool Boomsluiter weet je gelukkig waar je aan toe bent. In dit artikel leggen we de belangrijkste kostenposten uit en bespreken we welke factoren van invloed zijn op de uiteindelijke prijs voor het behalen van je motorrijbewijs.

Hoewel de uiteindelijke kosten van het behalen van een motorrijbewijs variëren per individu, zijn er wel gemeenschappelijke kostenposten die gepaard gaan met het behalen van een motorrijbewijs. Daarom is het mogelijk om een algemeen overzicht te geven van de kosten. In het geval van het behalen van je motorrijbewijs zijn het aantal lessen, de kosten voor het aanvragen van het theorie-examen en de kosten voor het praktijkexamen de factoren die bepalen hoe je presteert op de weg.

Kosten motorrijbewijs bij het CBR

Voor het halen van je motorrijbewijs kom je allereerst een aantal vaste kosten tegen die je bij het CBR maakt:

  • Het theorie-examen heeft bij het CBR een vaste prijs van € 41,00 in 2024.
    • Toeslag bij extra tijd: € 12,35
  • De Gezondheidsverklaring heeft een vaste prijs van € 41,00 in 2024.
  • De tussentijdse toets heeft bij het CBR een vaste prijs van € 129,50 in 2024.
  • Voor het behalen van je motorrijbewijs moet je niet één, maar twee praktijkexamens behalen. Het motorexamen voertuigbeheersing (AVB) heeft bij het CBR een vaste prijs van € 73,00 en het motorexamen verkeersdeelneming (AVD) € 129,50 in 2024.
  • Het speciale motorexamen verkeersdeelneming heeft bij het CBR een vaste prijs van € 147,00 in 2024.

Hoeveel motorrijlessen heb je gemiddeld nodig?

Het aantal motorrijlessen dat nodig is om een motorrijbewijs te behalen, verschilt per individu. Dit omdat de een simpelweg meer rijlessen nodig heeft dan de ander. Het hangt af van verschillende factoren, zoals de snelheid waarmee je leert, je motorvaardigheden en je ervaring met het rijden van een scooter of brommer. Over het algemeen hebben leerlingen tussen de 20 en 30 motorrijlessen nodig om zich goed voor te bereiden op het praktijkexamen, maar het kan ook meer of minder zijn. De kosten van motorrijden zijn indicatief en verschillen per persoon.

Het halen van je motorrijbewijs kost ongeveer tussen de € 1.100 en € 1.600 euro, maar dit is erg afhankelijk van het pakket of aantal lessen. Het kan dus zo zijn dat jij meer of juist minder kwijt bent, maar als je rekening houdt met dit bedrag zit je waarschijnlijk wel goed.

Hoelang duurt het om een motorrijbewijs te halen?

Het behalen van je motorrijbewijs is als het beklimmen van een berg; de snelheid waarmee je de top bereikt, hangt af van de aanpak die je kiest. Als je meer tijd beschikbaar hebt en de rijlessen dichter op elkaar liggen, zal het beklimmen van de berg naar je rijbewijs een stuk sneller gaan dan voor studenten die minder lessen en daardoor langzamer vooruitgang boeken. De tijd die het kost om je motorrijbewijs te halen hangt dan ook af van het soort student dat je bent, en verschilt per persoon.

Om jouw persoonlijke lespakket samen te stellen adviseren wij een proefles aan te vragen. Zo kan een van onze instructeurs een nauwkeurige schatting maken van het benodigde aantal lessen, en een plan opstellen waarbij jij je uiteindelijke doel behaalt: het halen van je motorrijbewijs.

Prijzen motorrijbewijs halen Rijschool Boomsluiter

Internet theoriecursus€ 50
Theorieboeken€ 45
Praktijkles 60 minuten€ 60
Praktijkexamen AVB (voertuigbeheersing)€ 200
Praktijkexamen AVD (verkeersdeelneming)€ 310
Pakket A15
15 uur rijles inclusief AVB en AVD examen
€ 1.380
Pakket A25
25 uur rijles Inclusief AVB en AVD examen
€ 1.960
Pakket A35
35 uur rijles Inclusief AVB en AVD examen
€ 2.540

Motorrijbewijs halen bij Rijschool Boomsluiter

Als je droomt van de vrijheid en adrenalinekick van het motorrijden, dan is het halen van je motorrijbewijs natuurlijk een must. Bij Verkeersschool Boomsluiter ben je aan het juiste adres voor het behalen van het A1, A2 of A-rijbewijs. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of om een proefles op de motor aan te vragen. Zo kun je uitvinden of de motor iets voor jou is en kun je kennismaken met Rijschool Boomsluiter, de rijinstructeur en onze manier van motorrijles geven. Succes! 

 

Kauan Koot
Kauan Koot
2022-12-15
In 1x geslaagd. Gezellige en zeer beleefde rij instructeurs. Complimenten, zeer tevreden!
Ronald Hoeven Van Der
Ronald Hoeven Van Der
2021-10-12
Bedankt voor de (levens) lessen
Robert Wildemans
Robert Wildemans
2020-07-21
Duidelijk verhaal
Ankie de Wit
Ankie de Wit
2020-05-27
Zeer fijne rijschool waar ze echt de tijd voor je nemen! Feedback word juist op een opbouwende manier gegeven, in plaats van afkraken. Fouten maken mag (binnen de kaders natuurlijk).
Proefles aanvragen

Wil je meer informatie over onze
opleidingen?

Heb je nog vragen over een
opleiding of wil je  meer
informatie ontvangen?
Informatie aanvragen

Deze geslaagden gingen je voor...

Bekijk alle geslaagden

Meer weten? Bel ons op: 0182 527 450